Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś marynowany w brandy"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 234
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 661
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 234
Składniki
Umyj łososia, osusz ręcznikiem papierowym, wyciągnij ości pęsetą. Głębokie naczynie wyłóż folią spożywczą, ułóż na niej rybę.
Zmieszaj cukier, sól i pieprz. Posyp nimi łososia. Po wierzchu posyp grubo koperkiem (część zostaw do podania). Zalej brandy. Zawiń w folię, przygnieć czymś ciężkim, wstaw do lodówki na przynajmniej 24 godziny.
Opłucz łososia z marynaty, oprósz resztą koperku, pokrój na cienkie plastry. Ozdób rukolą. Najlepiej smakuje z domowym majonezem wymieszanym ze świeżym koperkiem.
<strong>Przepis: Bartłomiej Kuzianik</strong>Źródło: Olivia