Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, wytrawne danie. Z podanych składników wychodzi 1 porcja
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 106
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 242
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 106
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 242
Składniki
ŁOSOŚ: Czosnek i bazylię drobno posiekać i wymieszać z oliwą i sokiem z cytryny. Filet z łososia obtoczyć w marynacie i odstawić na pół godziny do lodówki. Łososia podsmażyć z całą marynatą na patelni grillowej. W trakcie smażenia przyprawić solą i pieprzem.
SZPINAK: Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebule i czosnek.Dodać liście szpinaku i smażyć, aż zmniejszą objętość. Dodać jogurt naturalny pieprz i sól. Wymieszać i podsmażać jeszcze przez kilka minut.
Makaron ugotować al dante w osolonym wrzątku. Na talerzu położyć makaron na niego szpinak i na wierzch filet z łososia. Udekorować listkami bazylii. Smacznego!