Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś nadziewany cukinią i serem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Cebulkę dymkę oczyść i drobno posiekaj. Cukinię dokładnie umyj i pokrój w cienkie plastry. Osusz je papierowym ręcznikiem. Następnie podsmaż na oleju razem z cebulą. Gdy cebula się zeszkli, dodaj drobno posiekany tymianek i dokładnie wymieszaj. Część smażonej cukinii odłóż do miski i poczekaj, aż ostygnie.
Następnie dodaj twaróg, startą skórkę z cytryny, sól i pieprz. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, zagęść ją bułką tartą. Całość dokładnie wymieszaj. Przygotowane filety (patrz poniżej) wstaw do piekarnika nagrzanego na 200° C i piecz przez około 15 minut. 5 minut przed końcem pieczenia dodaj resztę smażonej cukinii, podgrzej i podawaj.
filetów
Filety umyj i osusz na papierowym ręczniku. Ułóż je na desce do krojenia skórą w dół. Następnie natnij delikatnie wzdłuż.
Rozłóż łososia jak książkę. Do powstałego otworu włóż nadzienie z cukinii. Złóż łososia. Po bokach przyłóż gałązki tymianku i ostrożnie zwiąż filety sznurkiem.
Przełóż filety z nadzieniem na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Poukładaj na nim kawałki masła, podlej białym winem i posól.Źródło: Na żywo