Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś pieczony w wiórkach kokosowych.

Łosoś pieczony w wiórkach kokosowych.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14530

Dodano:

Odsłon: 5257

Łosoś wyszedł aromatyczny,delikatny i bardzo smaczny:)

Składniki

  • łosoś dzwonko 300g
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • skórka starta z cytryny 2 łyżki
  • sos sojowy teriyaki 3 -4 łyżki
  • korzeń imbiru starty 2 cm
  • wiórki kokosowe 3 łyżki
  • masło 3 cieńkie paski
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Łososia zaprawić w przyprawach i zostawić na godz.by ryba dobrze przeszła aromatem.

  2. Na spód naczynia żaroodpornego dać 3-4 cieńkie paski masła.
    Rybę obtoczyć w wiórkach kokosowych i skórą dać na spód naczynia.
    Piekarnik nagrzać do 180st. włożyć rybę i zapiec do zrumienienia.
    Obrócić rybę na drugą stronę,posmarować pozostałą marynatą i posypać wiórkami.

  3. Gotową rybę podawać z ugotowanym brokułem i brukselką.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 25 lutego Ciekawy pomysł na rybkę:) I bardzo apetyczny:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 lutego Ryby, to dla mnie NR 1, a tak przyrządzona, to pyszności. Miękka, soczysta i w idealnej panierce. Biorę cały talerz z ulubionymi warzywami, miodzio :D Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 24 lutego Ale pyszny! Swietny sposob na rybe od poczatku do konca. Idealna marynata, genialana panierka i to wszytsko z piekarnika! Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń