Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś pieczony w ziołach"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 123
Królowa grilla :)
Odsłon: 1228
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 181
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 234
Składniki
Łososia oczyść, z mięsa zdejmij skórę i ewentualnie wyjmij ości.
Filet umyj, lekko osusz serwetką i pokrój na steki jednakowej wielkości. Pokrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą do ryb i odstaw w chłodne miejsce na 20 minut.
Na patelni rozgrzej olej z masłem i opiecz porcje łososia z obu stron, po 5 minut z każdej strony.
Jeśli chcesz, by mięso łososia było delikatniejsze: rozłóż filety na folii aluminiowej, posyp przyprawą do ryb i zawiń folię.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. przez 20 minut. Pieczonego łososia rozłóż na talerze. Opłucz koperek, rozmaryn i tymianek, wytrzep wodę i grubo posiekaj.
Posyp ziołami łososia. Potrawę udekoruj liśćmi sałaty, cytryną i połówkami pomidorków.
Czas przygotowania: 40 minut 650 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień