Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś pod beszamelem"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7280
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7280
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Dzwonka łososia opłucz i wytrzyj papierem kuchennym. Żaroodporne naczynie nasmaruj oliwą z oliwek. Ułóż w nim rybę, posyp odrobiną soli oraz pieprzu i polej mieszanką oliwy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i zapiekaj około 15 minut, tak, by ryba była lekko przyrumieniona.
W rondelku rozpuść masło, po czym wsyp 4 łyżki mąki. Cały czas mieszając, dolewaj małym strumieniem zimne mleko. Dodaj go tyle, by sos miał konsystencję gęstej śmietany.
Wtedy dopraw całość solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową. Dorzuć pół kostki rosołowej i 2 łyżki soku wyciśniętego z drugiej połówki cytryny.
Na 3 minuty przed końcem gotowania wrzuć kilka krewetek oraz posiekany szczypiorek i koperek. Upieczoną rybę polej przygotowanym sosem beszamelowym.Źródło: Kurier TV