Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś pod beszamelem"
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 121
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 24
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 121
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 24
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Składniki
Dzwonka łososia myjemy, osączamy. Rybę układamy w natłuszczonym łyżką oliwy naczyniu żaroodpornym. Prószymy solą i pieprzem, skrapiamy resztą oliwy i sokiem wyciśniętym z połówki cytryny.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st. C, zapiekamy około 15 minut, tak aby ryba by.a przyrumieniona. Wyjmujemy.
Z masła i mąki prażymy jasną zasmażkę. Mieszając, dolewamy tyle zimnego mleka, aby sos miał konsystencję gęstej śmietany. Doprawiamy sol., pieprzem, gałką muszkatołową i dwiema żyłkami soku wyciśniętego z drugiej połówki cytryny. Chwilę gotujemy.
Beszamelem polewamy rybę w naczyniu żaroodpornym albo podajemy sos na stół w sosjerce.Źródło: Rewia