Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w cieście"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34062
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34062
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Korzeń pietruszki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Por natnij na krzyż (nie do końca), opłucz i pokrój. Wrzuć warzywa na rozgrzany olej i smaż do czasu, aż zmiękną. Odłóż.
Na tej samej patelni podsmaż rybę doprawioną solą, pieprzem oraz suszoną natką.
Na połowie ciasta rozłóż warzywa i rybę polaną sokiem z cytryny. Pokryj je drugim kawałkiem ciasta i zlep brzegi. Wierzch posmaruj jajkiem, posyp papryką, makiem i siemieniem.
Piecz potrawę około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 C. Podawaj np. z sosem chrzanowym.Źródło: Telemax