Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś w czerwonym winie"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Na patelnię wlej wino. Połóż na niej łososia skórą do góry i gotuj, aż wino wsiąknie w rybę. Przełóż na talerz.
W misce ubij kremówkę, dodaj kwaśną śmietanę i sok z cytryny, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dosyp posiekany szczypiorek.
Ugotowane w winie filety z łososia podawaj udekorowane sosem śmietanowym i posypane szczypiorkiem.
Robert Makłowicz. Znawca dobrych smaków i gospodarz programu „Makłowicz w podróży”. Autor wielu przewodników kulinarnych.Źródło: Show