Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś w marynacie pomidorowej - Robert Sowa"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 107
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Marynata: 4 pomidory bez gniazd nasiennych, pokrojone w małą kostkę; 1 czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę; 1 czerwona papryka pokrojona w drobną kostkę; 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry; 2 łyżki stołowe octu winnego; 2 łyżki oliwy z oliwek; sok z dwóch cytryn; oliwa do polewania łososia podczas pieczenia; sól, świeżo mielony, biały pieprz.
<b>Sposób przygotowania:</b>
W przeddzień grillowania przygotować marynatę, mieszając wszystkie jej . Cześć marynaty można odstawić do lodówki i podawać jako sos do łososia.
Skórę łososia natrzeć olejem, doprawić solą i białym pieprzem. Rybę grillować na aluminiowej tacce, od czasu do czasu przewracając. Kiedy łosoś będzie ułożony skórą do dołu, polewać go marynatą. Następnie przykryć grill folią lub metalową pokrywką i piec łososia przez ok. 10 minut.
Gotowego łososia można podawać z kwaśną śmietaną oraz grillowaną tortillą z warzywami.
Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert SowaStylizacja zdjęć: Ewa Gębska
<b><a href="http://quizy.interia.pl/kobieta/quiz/czy-dobrze-gotujesz,293,1?id=293"class="more" style="color:#07336C">Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!</a></b>Źródło: materiały prasowe