Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś wędzony z grejpfrutem"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 139
Składniki
Sałatę dzielimy na listki, myjemy, osuszamy i układamy na półmisku. Grejpfrut dokładnie obieramy, dzielimy na małe cząstki. Układamy wzdłuż brzegów półmiska lub talerza.
Cytrynę dokładnie myjemy, kroimy w plasterki. Pomarańczę obieramy, dzielimy na cząstki. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę. Kroimy na drobną kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
Cząstki pomarańczy układamy między cząstkami grejpfruta i cytryny. Kostki awokado układamy na brzegach półmiska.
Z plasterków łososia formujemy różyczki, układamy je na środku i ozdabiamy świeżym koperkiem.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 5 zł.
Wartość odżywcza porcji 280 kcal. Białko 13 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 11 g.Źródło: Rewia