Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś wędzony z grejpfrutem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Sałatę dzielimy na listki, myjemy, osuszamy i układamy na półmisku. Grejpfrut dokładnie obieramy, dzielimy na małe cząstki. Układamy wzdłuż brzegów półmiska lub talerza.
Cytrynę dokładnie myjemy, kroimy w plasterki. Pomarańczę obieramy, dzielimy na cząstki. Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę. Kroimy na drobną kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
Cząstki pomarańczy układamy między cząstkami grejpfruta i cytryny. Kostki awokado układamy na brzegach półmiska.
Z plasterków łososia formujemy różyczki, układamy je na środku i ozdabiamy świeżym koperkiem.
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 5 zł.
Wartość odżywcza porcji 280 kcal. Białko 13 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 11 g.Źródło: Rewia