Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27142
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27142
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
PUREE Na patelni rozpuścić łyzke masła. Dodać szalotki i lekko je podsmażyć. Następnie wrzucić groszek i smażyć go do miękkości, pod koniec przyprawiając rozmarynem. Wszystko zmiksować blenderem, dodająć śmietany oraz pieprzu i soli. Gotowe.
ŁOSOŚ Łososia smarujemy oliwą i przyprawiamy solą oraz pieprzem. skrapiamy go cytryną. Przekładamy na rozgrzany grill (lub patelnię grillową). Nastepnie smażymy 3-4 minuty z każdej strony do momentu aż ładnie się przyrumieni.
BATATY Po umyciu kroimy je w paski jak frytki. Przygotowane kawałki dokładnie suszymy, smarujemy oliwą, solimy i posypujemy czarnuszką. Następnie tak przygotowane bataty dajemy na blachę pokrytą wcześniej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 220 st. C.