Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z beszamelem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9612
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9612
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem włóż dzwonka łososia. Posyp go solą oraz pieprzem i polej sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Wstaw rybę na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
W rondelku rozpuść masło. Wsyp mąkę, dolej mleko i mieszaj do czasu, aż sos będzie miał konsystencję gęstej śmietany. Dosyp sól, pieprz i odrobinę tartej gałki muszkatołowej. Wrzuć pół kostki rosołowej i wciśnij sok z reszty cytryny. Po chwili gotowania, dodaj posiekany koperek.
Gotową rybę polej przygotowanym sosem beszamelowym i udekoruj szczypiorkiem.Źródło: Telemax