Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z białą rzodkwią"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 168
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 86
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Składniki
Umyj pod bieżącą wodą dymki i pokrój w cienkie plasterki.
Białą rzodkiew opłucz, obierz ze skórki i pokrój w grube plasterki.
Przygotuj koperek – najpierw przepłucz go pod bieżącą wodą, potrząśnij energicznie pęczkiem, żeby opadła z niego woda, a następnie drobno posiekaj.
Przygotuj filety z łososia – najpierw opłucz w wodzie i wysusz papierowym ręcznikiem, a następnie pokrój na osiem części (po dwie na jedną porcję). Posyp je delikatnie solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Na koniec boki ryby posmaruj niewielką warstwą musztardy Dijon, która ma ostro-słony smak, dlatego uważaj, żeby nie przesadzić z jej ilością.
Na metalową wkładkę do garnka połóż łososia i gotuj go na parze ok. 15-20 minut. 7. Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim dymkę, dodając szczyptę cukru, soli i pieprzu.
Na talerzach ułóż najpierw pokrojoną rzodkiew, posyp ją podsmażoną dymką, a na to połóż rybę.
Udekoruj plasterkiem cytryny i świeżą melisą.
Czas: ok. 30 minut. Poziom: średni. Porcje: 4 320 kcal/ porcja.Źródło: Tele Tydzień