Szybciej i prościej już się nie da - tylko trzy składniki i prawie zero przygotowania. Idealne w sytuacji, kiedy trzeba nakarmić tłumy gości na grillu, a burgery czy inne steki już się przejadły. Łosoś to bardzo zdrowa ryba, a w tym wydaniu na pewno każdemu posmakuje. Pasta harissa pochodzi z Tunezji, można ją dostać w większych supermarketach lub kupić online.
Łosoś z grilla - wersja tunezyjska
Składniki
- Łosoś - filety
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka pasty harissa
Składniki
- Łosoś - filety
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka pasty harissa

Etapy przygotowania
Pastę harissa wymieszać z miodem, posmarować górę filetów, zawinąć w folię i grillować około 10-15 min w zależności od grubości filetów i temperatury grilla. Gotowe! Porada: jeśli nie możesz znaleźć pasty harissa w sklepie, a masz mieszankę przypraw o tej nazwie, to można użyć suchych przypraw i dodać niecałą łyżkę oleju.
Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 221

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1460
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10103
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 908
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 221

Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1460
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10103
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 908



Składniki
- Łosoś - filety
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka pasty harissa
Pastę harissa wymieszać z miodem, posmarować górę filetów, zawinąć w folię i grillować około 10-15 min w zależności od grubości filetów i temperatury grilla. Gotowe! Porada: jeśli nie możesz znaleźć pasty harissa w sklepie, a masz mieszankę przypraw o tej nazwie, to można użyć suchych przypraw i dodać niecałą łyżkę oleju.
Dobrej rybie niewiele potrzeba, pycha!
Przepyszna rybka:)
Biorę każdą rybkę z wyjątkiem Fugu ;) Coś podobnego jadłem w niejednym kraju Afryki Północnej, gdy jeszcze był tam spokój. Kiedyś dobrze by było tam się jeszcze wybrać, bo bogactwo przypraw i aromatów wprawia w stan nirwany ;p
Super:)