Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z masłem czosnkowym

Łosoś z masłem czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 13

Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z masłem czosnkowym"

Składniki

  • 2 dzwonka łososia (równej wielkości)
  • 10 dag + 2 łyżki masła
  • 2 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
  • 2 porcje ulubionego makaronu
  • np. szerokie wstążki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Miękkie masło zmiksować lub utrzeć z rozdrobnionym czosnkiem, natką pietruszki i solą. Zawinąć je ściśle w folię spożywczą, formując rulonik. Włożyć do zamrażarki na godzinę.

  2. Łososia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na rozgrzanym maśle. Przed podaniem położyć na łososia plaster masła czosnkowego.

  3. W tym samym czasie ugotować makaron według przepisu. Podawać razem na gorąco.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń