Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z miodem i imbirem"
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1369
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1369
Składniki
Umyty filet z łososia podziel na porcje.
Do dużej misy nalej zimną wodę i wymieszaj ją z dwiema łyżkami soli. Zanurz w niej rybę i zostaw na pół godziny.
Następnie umieść ją w naczyniu żaroodpornym i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 120°C.
W tym czasie przygotuj zalewę. Na rozgrzaną patelnię wlej miód. Gdy się rozpłynie, dodaj imbir z sosem sojowym. Polej zalewą gotową rybę.
Danie podawaj z makaronem ryżowym oraz brokułami przygotowanymi na parze.Źródło: Kurier TV