Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z miodem i imbirem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Umyty filet z łososia podziel na porcje.
Do dużej misy nalej zimną wodę i wymieszaj ją z dwiema łyżkami soli. Zanurz w niej rybę i zostaw na pół godziny.
Następnie umieść ją w naczyniu żaroodpornym i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 120°C.
W tym czasie przygotuj zalewę. Na rozgrzaną patelnię wlej miód. Gdy się rozpłynie, dodaj imbir z sosem sojowym. Polej zalewą gotową rybę.
Danie podawaj z makaronem ryżowym oraz brokułami przygotowanymi na parze.Źródło: Kurier TV