Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś z orzechami i suszonymi śliwkami"
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2641
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 320
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 194
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3279
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2641
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 320
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 194
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 3279
Składniki
Łososia dzielę na pół, nacieram solą, kolorowym i cytrynowym pieprzem. Posypuję drobno siekanym koperkiem. Na patelni rozgrzewam olej, na którym układam łososia, skórką do dołu.
W czasie, gdy ryba smaży się z jednej strony, siekam grubo orzechy, a umyte, osuszone śliwki kroję na pół. Usmażoną do połowy rybę przewracam na drugą stronę. Obok układam bakalie, które muszą się także podsmażyć.
Skórkę startą z połowy i sok wyciśnięty z całej cytryny doprowadzam do zagotowania. Zagęszczam mąką ziemniaczaną rozmieszaną z łyżką zimnej wody. Słodzę lekko miodem. Ciepłą rybę podaję z bakaliami i sosem.
Wartość odżywcza jednej porcji 477 kcal Białko 26 g/ Tłuszcz 25 g/Węglowodany 67 g
Czas przygotowania 35 minut. Cena jednej porcji około 9,50 zł
<strong> Jadwiga Kwiek, Zakliczyn nad Dunajcem</strong>Źródło: Rewia