Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś zapiekany na szpinaku"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 137
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 137
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 34
Składniki
Rozpuść 2 łyżki masła, dosyp łyżkę mąki. Podgrzej i wymieszaj z mlekiem. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Wlej śmietanę połączoną z żółtkiem, wsyp pokruszony ser pleśniowy i starty żółty. Zagotuj sos i przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
W garnku zagotuj bulion. Włóż dzwonka łososia i trzymaj na ogniu 10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową.
Rozmrożony szpinak duś na 2 łyżkach masła. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Włóż szpinak, połóż na nim łososia. Polej sosem, posyp pieprzem. Zapiekaj około 20 minut w 180°C.Źródło: Kurier TV