Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś zapiekany na szpinaku"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 45
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 17
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 40
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2529
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 45
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 17
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 40
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2529
Składniki
Rozpuść 2 łyżki masła, dosyp łyżkę mąki. Podgrzej i wymieszaj z mlekiem. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Wlej śmietanę połączoną z żółtkiem, wsyp pokruszony ser pleśniowy i starty żółty. Zagotuj sos i przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
W garnku zagotuj bulion. Włóż dzwonka łososia i trzymaj na ogniu 10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową.
Rozmrożony szpinak duś na 2 łyżkach masła. Przypraw solą, pieprzem i gałką.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Włóż szpinak, połóż na nim łososia. Polej sosem, posyp pieprzem. Zapiekaj około 20 minut w 180°C.Źródło: Kurier TV