Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łosoś zapiekany na szpinaku"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Stop 2 łyżki masła, oprósz łyżką mąki i lekko podsmaż. Mieszając, powoli wlewaj mleko. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Wlej śmietanę wymieszaną z żółtkiem, wsyp pokruszony ser pleśniowy oraz starty ser żółty i zagotuj sos. Przypraw solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.
W płaskim garnku zagotuj bulion. Włóż dzwonka łososia. Gotuj na małym ogniu ok. 10 minut. Wyjmij łyżką cedzakową, osącz. Rozmrożony szpinak duś na 2 łyżkach masła (ok. 10 minut). Dodaj sól, pieprz i gałkę.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Włóż szpinak i ryby. Zalej sosem, zapiecz.
Czas przygotowania: 70 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax