Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś zapiekany z ziemniakami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Ziemniaki pokrój w plastry. Usmaż w głębokim tłuszczu. Łososia pokrój, skrop sokiem z cytryny, przypraw. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem. Układaj w nim warstwę ziemniaków, warstwę łososia, a na koniec warstwę ziemniaków. Posyp przyprawami.
Rozpuść w rondelku masło, wsyp mąkę, wymieszaj. Powoli wlewaj mleko, mieszaj. Dodaj ser, żółtko, startą gałkę muszkatołową i resztę mleka. Wymieszaj, lekko ostudź. Zalej sosem ziemniaki i łososia. Posyp natką.
Zapiekaj około 40 minut w temperaturze 180° C. Podawaj z surówkami.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień