Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś ze szpinakiem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28050
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28050
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Zamrożone kostki łososia włóż na noc do lodówki na górną półkę (nie rozmrażaj w temperaturze pokojowej).
Następnego dnia umyj rybę w zimnej wodzie, natrzyj solą oraz odrobiną pieprzu i usmaż na patelni, na rozgrzanym oleju.
Szpinak namocz w osolonej wodzie, przebierz, odrzuć brzydkie liście, a resztę zeszklij na maśle. W trakcie smażenia dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i kawałek gałki muszkatołowej utartej na tarce o najmniejszych oczkach. Następnie posyp warzywo solą oraz pieprzem i dodaj śmietanę.
Mieszankę warzyw podsmaż na patelni grillowej lub ugotuj w garnku na parze (będzie bardziej dietetycznie). Dopraw ją solą i ziołami prowansalskimi.
Przygotowanego łososia ułóż na talerzu. Polej go delikatnie wyciśniętym sokiem z grejpfruta. Obok nałóż ciepły szpinak w śmietanie i mieszankę warzyw. Podawaj z wodą i plastrem cytryny.Źródło: Super TV