Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron ryżowy z krewetkami"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Makaron zalej wrzątkiem, posól odrobinę i odstaw pod przykryciem na 4–5 minut. W tym czasie napęcznieje i będzie gotowy do jedzenia. Na patelni rozgrzej dobrze olej i wrzuć do niego krewetki – smaż krótko, po minucie z każdej strony. Dodaj poszatkowane drobno papryki i duś ok. 3 minuty.
Potem dopraw sosem sojowym i dodaj poszatkowany szczypiorek, a następnie odsączony wcześniej na sicie makaron. Całość dobrze wymieszaj tak, by nitki makaronu zebrały cały płyn z krewetek i warzyw. Jeśli jest go za mało, dodaj odrobinę wody i sosu sojowego. Jeśli lubisz pikantne dania, dodaj też papryczkę chili.
• 15 minut • dla 2 osób • cena 18 złŹródło: Show