Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w prostym i pysznym sosie z młodego szpinaku i kremówki oraz seta topionego paprykowego. Danie smaczne, łatwe do zrobienia, spodoba się całej rodzinie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9172
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 98
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 76
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 720
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5367
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9172
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 98
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 76
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie przygotowujemy szpinak. Kroimy go drobno. Obieramy również cebulę i czosnek. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek w cienkie plasterki.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy cebulę na szklisto. Dorzucamy do niej czosnek, podsmażamy go do momentu, aż poczujemy jego aromat (nie możemy przypalić czosnku) i wrzucamy do niego posiekany szpinak i lubczyk. Chwilę dusimy całość, następnie podlewamy śmietanką, dorzucamy serek topiony. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia serka. Na koniec przyprawiamy sos solą i pieprzem oraz posypujemy oregano. Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy ugotowany makaron.
Makaron spaghetti z kremowym sosem gotowy!
Nasze rady: Jeśli nie mamy lubczyku, dodajemy maggi razem z solą i pieprzem. Oregano świeże dodajemy na koniec przy wykładaniu potrawy na talerze, a suszone razem z przyprawami. Szpinak mrożony wrzucamy bezpośrednio na patelnię, ale podgrzewamy go tak długo, aż odparuje nadmiar wody. Proponujemy szpinak mrożony w liściach, nie mocno rozdrobniony.