Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w prostym i pysznym sosie z młodego szpinaku i kremówki oraz seta topionego paprykowego. Danie smaczne, łatwe do zrobienia, spodoba się całej rodzinie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32928
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32928
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9699
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie przygotowujemy szpinak. Kroimy go drobno. Obieramy również cebulę i czosnek. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek w cienkie plasterki.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy cebulę na szklisto. Dorzucamy do niej czosnek, podsmażamy go do momentu, aż poczujemy jego aromat (nie możemy przypalić czosnku) i wrzucamy do niego posiekany szpinak i lubczyk. Chwilę dusimy całość, następnie podlewamy śmietanką, dorzucamy serek topiony. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia serka. Na koniec przyprawiamy sos solą i pieprzem oraz posypujemy oregano. Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy ugotowany makaron.
Makaron spaghetti z kremowym sosem gotowy!
Nasze rady: Jeśli nie mamy lubczyku, dodajemy maggi razem z solą i pieprzem. Oregano świeże dodajemy na koniec przy wykładaniu potrawy na talerze, a suszone razem z przyprawami. Szpinak mrożony wrzucamy bezpośrednio na patelnię, ale podgrzewamy go tak długo, aż odparuje nadmiar wody. Proponujemy szpinak mrożony w liściach, nie mocno rozdrobniony.