Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w prostym i pysznym sosie z młodego szpinaku i kremówki oraz seta topionego paprykowego. Danie smaczne, łatwe do zrobienia, spodoba się całej rodzinie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4284
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11668
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6669
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5540
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13760
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4284
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11668
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6669
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5540
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13760
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie przygotowujemy szpinak. Kroimy go drobno. Obieramy również cebulę i czosnek. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek w cienkie plasterki.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy cebulę na szklisto. Dorzucamy do niej czosnek, podsmażamy go do momentu, aż poczujemy jego aromat (nie możemy przypalić czosnku) i wrzucamy do niego posiekany szpinak i lubczyk. Chwilę dusimy całość, następnie podlewamy śmietanką, dorzucamy serek topiony. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia serka. Na koniec przyprawiamy sos solą i pieprzem oraz posypujemy oregano. Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy ugotowany makaron.
Makaron spaghetti z kremowym sosem gotowy!
Nasze rady: Jeśli nie mamy lubczyku, dodajemy maggi razem z solą i pieprzem. Oregano świeże dodajemy na koniec przy wykładaniu potrawy na talerze, a suszone razem z przyprawami. Szpinak mrożony wrzucamy bezpośrednio na patelnię, ale podgrzewamy go tak długo, aż odparuje nadmiar wody. Proponujemy szpinak mrożony w liściach, nie mocno rozdrobniony.