Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z boczkiem i śmietaną

Makaron z boczkiem i śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8997

Dodano:

Odsłon: 4419

Makaron z boczkiem to bomba kaloryczna a zarazem prawdziwa eksplozja smaku;). Makaron w tłustym sosie - czy jest ktoś kto tego nie lubi?

Składniki

  • 200g makaronu, u mnie rurki
  • 300g wędzonego boczku
  • 100g sera cheddar
  • 1 cebula
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce.

  2. Na rozgrzaną suchą patelnię wrzucamy boczek. Dodajemy cebulę, smażymy do zarumienienia. Wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wsypujemy natkę pietruszki.

  3. Do przygotowane sosu dodajemy makaron i ser. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń