Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z boczkiem to bomba kaloryczna a zarazem prawdziwa eksplozja smaku;). Makaron w tłustym sosie - czy jest ktoś kto tego nie lubi?
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5005
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34415
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2084
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113766
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5005
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34415
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2084
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113766
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce.
Na rozgrzaną suchą patelnię wrzucamy boczek. Dodajemy cebulę, smażymy do zarumienienia. Wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wsypujemy natkę pietruszki.
Do przygotowane sosu dodajemy makaron i ser. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.