Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w połączeniu z takimi składnikami smakuje naprawdę dobrze. Polecam.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 746
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1543
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6066
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8918
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu ale nie przelewać zimną wodą . Boczek pokroić "zapałkę" i zrumienić na ostrym ogniu. Brokuł wrzucić na wrzącą , osoloną wodę i gotować 2-3 minuty. Przełożyć do miski z wodą i kostkami lodu . Połączyć z makaronem. Dodać pokrojone suszone pomidory, olej , przeciśnięty przez praskę czosnek i pestki dyni. Doprawić solą i pieprzem. Całość przełożyć do głębokiej patelni. Chwilę trzymać na ogniu, cały czas mieszając. Przełożyć na talerz, udekorowany listkami rukoli i zetrzeć w grube wiórki ser lub pokruszyć ser feta. Posypać zrumienionym boczkiem.