Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z grzybami mun"
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 910
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 7013
Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kana...
Odsłon: 910
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 7013
Składniki
Grzyby mun namocz we wrzącej wodzie lub rosole drobiowym. Makaron ryżowy delikatnie podgotuj.
Czosnek przeciśnij przez praskę, imbir obierz i potnij na bardzo cienkie plasterki lub zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Zeszklij warzywa na mocno rozgrzanym oleju na głębokiej patelni lub w woku.
Kurczaka umyj i pokrój w dość cienkie paski. Dorzuć do czosnku z imbirem i podsmaż na złoto. Następnie wlej sos sojowy, dodaj odsączone i drobno pocięte grzyby oraz makaron. Na koniec odsącz z zalewy pędy bambusa i wymieszaj je z pozostałymi składnikami.
Po kilku minutach smażenia rozłóż potrawę na talerze i posyp listkami kolendry bądź natki pietruszki.
Sandra Siebert z LuboniaŹródło: Super TV