Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makaron z jarmużem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8626
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10256
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4663
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8626
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1262
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10256
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4663
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 728
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Jarmuż opłucz, dokładnie osusz i drobno posiekaj. Pamiętaj, by wykroić twarde nerwy. Wrzuć go na suchą, rozgrzaną patelnię i smaż do czasu, aż liście będą miękkie. Wówczas dolej odrobinę oleju i smaż na wolnym ogniu pod przykryciem około 12-15 minut.
Do rondelka wlej mleko i dodaj śmietanę. Następnie dołóż pokrojony w kostkę serek topiony. Mieszaj do czasu, aż ser całkowicie się rozpuści i powstanie pyszny kremowy sos.
Odcedzony makaron umieść na talerzach i nałóż na niego jarmuż połączony z sosem.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 380Źródło: Super TV