Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso, z pysznym i aksamitnym sosem. Danie proste i szybkie do przygotowania, ale nadaje się na niedzielny obiad. Kurczak z papryką i pomidorami w sosie pomidorowym najbardziej smakuje nam z makaronem, ale można podać go z ryżem lub ziemniakami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11880
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5587
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11880
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5587
Składniki
Piersi kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w mniejsze kawałki, oprószyć solą, pieprzem i słodką papryką, odstawić na minimum 20minut. Następnie podsmażyć je na oleju, odstawić.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać do nie drobno pokrojoną paprykę i chwilę smażyć.
Następnie dodać mięso, całość zalać szklanką wody, chwilę dusić, by mięso zmiękło.
Mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, dodać do niej przecier pomidorowy. Mieszać do połączenia. Sos dodać do mięsa, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Dodać przekrojone na połówki pomidorki oraz posiekaną natkę pietruszki. Chwilę gotować, po czym doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzić. Wymieszać z sosem, podać zaraz po przygotowaniu, makaron posypać posiekaną natką pietruszki.