Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna porcja posiada 593 kcal, w tym 41g białka, 21g tłuszczy i 57g węglowodanów.
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3005
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3005
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 232
Składniki
Liście szpinaku dokładnie opłucz i osusz. Upraż słonecznik na suchej i rozgrzanej patelni. Zmiksuj uprażony słonecznik, szpinak, ser, bazylię oraz dolej powoli 15g oliwy z oliwek, tak aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Dopraw do smaku solą i sokiem z cytryny. Jeśli konsystencja pesto jest zbyt gęsta, dolej 20-30 ml wody.
Cebulę oraz mięso pokrój na drobne kawałki. Następnie rozgrzej 5g oliwy z oliwek na patelni i smaż cebule przez 3-4 minuty. Dodaj na patelnie mięso i dopraw solą, pieprzem i papryką wędzoną. Smaż do uzyskania złocistego koloru. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany i odcedzony makaron dodaj na patelnie. Następnie nałóż pesto i całość dokładnie wymieszaj. Umyte pomidorki pokrój na pół i dodaj do makaronu z pesto.