Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z warzywami to wspaniały pomysł na szybkie, wegańskie danie, które z powodzeniem można przygotować nawet na kilka dni.
blacha do pieczenia, papier do pieczenia
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5566
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29915
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 254
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19641
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1137
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5566
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29915
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 254
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19641
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1137
Składniki
Blaszkę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Cukinię pokrój w plasterki, a pomidory w ósemki. Wszystkie warzywa połóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 240 st. Celsjusza na 30 minut. Po 15 minutach pieczenia przemieszaj warzywa i wstaw na kolejne 15 minut. Wyjmij warzywa i przenieś do garnka. Nie przejmuj się, jeśli będą lekko spieczone - takie właśnie mają być.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu al dente. Odcedź, ale nie przelewaj wodą. Dodaj do warzyw w garnuszku.
Warzywa i makaron zalej passatą pomidorową. Gotuj całość na małym ogniu przez 15 minut, cały czas mieszając. Dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Makaron wyłóż na talerz i posyp natką pietruszki.