Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z warzywami to wspaniały pomysł na szybkie, wegańskie danie, które z powodzeniem można przygotować nawet na kilka dni.
blacha do pieczenia, papier do pieczenia
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
Składniki
Blaszkę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Cukinię pokrój w plasterki, a pomidory w ósemki. Wszystkie warzywa połóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 240 st. Celsjusza na 30 minut. Po 15 minutach pieczenia przemieszaj warzywa i wstaw na kolejne 15 minut. Wyjmij warzywa i przenieś do garnka. Nie przejmuj się, jeśli będą lekko spieczone - takie właśnie mają być.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu al dente. Odcedź, ale nie przelewaj wodą. Dodaj do warzyw w garnuszku.
Warzywa i makaron zalej passatą pomidorową. Gotuj całość na małym ogniu przez 15 minut, cały czas mieszając. Dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Makaron wyłóż na talerz i posyp natką pietruszki.