Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z warzywami to wspaniały pomysł na szybkie, wegańskie danie, które z powodzeniem można przygotować nawet na kilka dni.
        blacha do pieczenia, papier do pieczenia
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231676
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4921
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36161
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1371
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231676
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4921
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36161
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1371
        
        
                Składniki
Blaszkę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Cukinię pokrój w plasterki, a pomidory w ósemki. Wszystkie warzywa połóż na blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 240 st. Celsjusza na 30 minut. Po 15 minutach pieczenia przemieszaj warzywa i wstaw na kolejne 15 minut. Wyjmij warzywa i przenieś do garnka. Nie przejmuj się, jeśli będą lekko spieczone - takie właśnie mają być.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu al dente. Odcedź, ale nie przelewaj wodą. Dodaj do warzyw w garnuszku.
Warzywa i makaron zalej passatą pomidorową. Gotuj całość na małym ogniu przez 15 minut, cały czas mieszając. Dopraw do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Makaron wyłóż na talerz i posyp natką pietruszki.