Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z pulpecikami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 54
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 54
Składniki
Mięso przełóż do miseczki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj, połowę dodaj do mięsa. Wbij jajko.
Dosyp tartą bułkę oraz sól i pieprz do smaku. Wyrób masę. Uformuj z niej pulpeciki. Smaż je ok. 10 minut na 3 łyżkach oleju.
W tym czasie w garnku zagotuj posoloną wodę. Wrzuć makaron i ugotuj wg przepisu na opakowaniu. W drugim garnku rozgrzej łyżkę oleju, zeszklij na nim resztę cebuli i czosnku.
Dodaj rozgniecione pomidory razem z zalewą. Zagotuj. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje.
Do sosu włóż pulpeciki, podgrzej. Makaron odcedź. Przełóż na półmisek, polej sosem z pulpecikami. Posyp serem. Udekoruj natką.Źródło: Tina