Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w sklepach i na bazarkach pojawiają się stosy pięknych dyń od razu kuszą, aby ugotować z nich coś pysznego. Dzisiaj propozycja na wspaniały szybki obiad, pyszne dyniowe pesto.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7203
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4925
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327848
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8638
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7203
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4925
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327848
Składniki
Dynię pokrój na mniejsze kawałki razem ze skórką. Główkę czosnku przekrój w poprzek na pół, wszystko skrop lekko oliwą i upiecz w piekarniku do miękkości w temp. 180 stopni.
Do blendera wrzuć kawałki dyni, wyłuskany z łupinek czosnek, orzeszki, kawałki sera, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Blenduj stopniowo dodając oliwę aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Pesto jest gotowe! :)
Podawaj z ulubionym makaronem posypane obficie listkami rukoli i startym parmezanem.