Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w sklepach i na bazarkach pojawiają się stosy pięknych dyń od razu kuszą, aby ugotować z nich coś pysznego. Dzisiaj propozycja na wspaniały szybki obiad, pyszne dyniowe pesto.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3654
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3654
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 313
Składniki
Dynię pokrój na mniejsze kawałki razem ze skórką. Główkę czosnku przekrój w poprzek na pół, wszystko skrop lekko oliwą i upiecz w piekarniku do miękkości w temp. 180 stopni.
Do blendera wrzuć kawałki dyni, wyłuskany z łupinek czosnek, orzeszki, kawałki sera, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Blenduj stopniowo dodając oliwę aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Pesto jest gotowe! :)
Podawaj z ulubionym makaronem posypane obficie listkami rukoli i startym parmezanem.