Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w sklepach i na bazarkach pojawiają się stosy pięknych dyń od razu kuszą, aby ugotować z nich coś pysznego. Dzisiaj propozycja na wspaniały szybki obiad, pyszne dyniowe pesto.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Dynię pokrój na mniejsze kawałki razem ze skórką. Główkę czosnku przekrój w poprzek na pół, wszystko skrop lekko oliwą i upiecz w piekarniku do miękkości w temp. 180 stopni.
Do blendera wrzuć kawałki dyni, wyłuskany z łupinek czosnek, orzeszki, kawałki sera, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Blenduj stopniowo dodając oliwę aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Pesto jest gotowe! :)
Podawaj z ulubionym makaronem posypane obficie listkami rukoli i startym parmezanem.