Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy w sklepach i na bazarkach pojawiają się stosy pięknych dyń od razu kuszą, aby ugotować z nich coś pysznego. Dzisiaj propozycja na wspaniały szybki obiad, pyszne dyniowe pesto.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37998
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9233
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37998
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9233
Składniki
Dynię pokrój na mniejsze kawałki razem ze skórką. Główkę czosnku przekrój w poprzek na pół, wszystko skrop lekko oliwą i upiecz w piekarniku do miękkości w temp. 180 stopni.
Do blendera wrzuć kawałki dyni, wyłuskany z łupinek czosnek, orzeszki, kawałki sera, sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową. Blenduj stopniowo dodając oliwę aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Pesto jest gotowe! :)
Podawaj z ulubionym makaronem posypane obficie listkami rukoli i startym parmezanem.