Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na aromatyczne danie dla wszystkich miłośników kalafiora i brokuła. Dodatek wędzonego twarogu sprawia że danie jest wyraziste, a śmietanka nadaje delikatny posmak. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414865
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2412
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3865
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414865
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2412
Składniki
• Cebule kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na złoty kolor • Brokuł i kalafior gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy z wody, dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy na patelnię z cebulką • W osobnej misie rozdrabiamy widelcem twaróg, który następnie dodajemy na patelnię • Całość zalewamy śmietanką, doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku, mieszamy i delikatnie podsmażamy • Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu i dodajemy do wcześniej przygotowanego sosu, całość mieszamy