Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na aromatyczne danie dla wszystkich miłośników kalafiora i brokuła. Dodatek wędzonego twarogu sprawia że danie jest wyraziste, a śmietanka nadaje delikatny posmak. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 175
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13332
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2631
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3788
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 175
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13332
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2631
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3788
Składniki
• Cebule kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na złoty kolor • Brokuł i kalafior gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy z wody, dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy na patelnię z cebulką • W osobnej misie rozdrabiamy widelcem twaróg, który następnie dodajemy na patelnię • Całość zalewamy śmietanką, doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku, mieszamy i delikatnie podsmażamy • Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu i dodajemy do wcześniej przygotowanego sosu, całość mieszamy