Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z sosem brokułowo – kalafiorowym

Makaron z sosem brokułowo – kalafiorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 119 Ocena: 1458

Dodano:

Odsłon: 6449

Dziś przepis na aromatyczne danie dla wszystkich miłośników kalafiora i brokuła. Dodatek wędzonego twarogu sprawia że danie jest wyraziste, a śmietanka nadaje delikatny posmak. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 450 gramów mrożonych brokułów
  • 450 gramów mrożonego kalafiora
  • 250 gramów wędzonego twarogu (np. Pilos z Lidla)
  • 1 cebula
  • 250 mililitrów śmietanki 30%
  • 300 gramów makaron świderki
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. • Cebule kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na złoty kolor
    • Brokuł i kalafior gotujemy do miękkości, następnie odcedzamy z wody, dzielimy na mniejsze różyczki i przekładamy na patelnię z cebulką
    • W osobnej misie rozdrabiamy widelcem twaróg, który następnie dodajemy na patelnię
    • Całość zalewamy śmietanką, doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku, mieszamy i delikatnie podsmażamy
    • Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu i dodajemy do wcześniej przygotowanego sosu, całość mieszamy

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń