Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z sosem śmietanowym"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35322
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 362
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 97
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 355
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9159
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35322
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 362
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 97
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 355
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9159
Składniki
Mięso umyj i osusz. Pokrój je w cienkie plastry i delikatnie ugnieć dłonią, aby powstały małe kotleciki. Śmietankę wymieszaj z musztardą oraz listkami tymianku i oregano.
Na maśle rozgrzanym z dodatkiem łyżki oleju zeszklij drobno posiekaną cebulę, a następnie dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Zdejmij je z patelni i osącz z nadmiaru tłuszczu. Na tym samym tłuszczu krótko smaż polędwiczki z obu stron na rumiano. Z patelni przełóż je na talerz i przykryj, by nie wystygły. Na patelnię włóż cukinię pokrojoną w kostkę oraz przesmażoną cebulę z czosnkiem i zalej śmietanką z musztardą. Duś na małym ogniu 10-15 min; pod koniec dodaj pomidorki koktajlowe i dopraw do smaku solą i pieprzem. Gdy sos zacznie wrzeć, zdejmij go z ognia. Sos powinien samoistnie zgęstnieć. Gdyby był za rzadki, możesz go zagęścić mąką.
Ugotowany i osączony makaron przełóż do garnka, w którym się gotował, dodaj sos z warzywami z patelni i wymieszaj. Następnie przełóż na talerze, obok ułóż usmażone polędwiczki, udekoruj ziołami i podawaj.
40 minut
Porcja: 410 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie