Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
suszone pomidory, aromatyczne przyprawy i makaron, smaczna kombinacja.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 766
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 766
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 106
Składniki
Liście szpinaku oczyścić, pokroić i przelać wrzątkiem. Pomidory pokroić w drobne paski. Oliwę ze słoika rozgrzać i połączyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Chwilę poddusić, dodać sparzony szpinak i po chwili pokrojone pomidory, Przyprawić do smaku bazylią i oregano.
Do makaronu - ugotowanego według przepisu - dodać podsmażone pomidory oraz dwie łyżki parmezanu. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem. Podawać na gorąco jako danie obiadowe lub kolacyjne.