Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
suszone pomidory, aromatyczne przyprawy i makaron, smaczna kombinacja.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9567
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3173
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6648
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9567
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3173
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6648
Składniki
Liście szpinaku oczyścić, pokroić i przelać wrzątkiem. Pomidory pokroić w drobne paski. Oliwę ze słoika rozgrzać i połączyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Chwilę poddusić, dodać sparzony szpinak i po chwili pokrojone pomidory, Przyprawić do smaku bazylią i oregano.
Do makaronu - ugotowanego według przepisu - dodać podsmażone pomidory oraz dwie łyżki parmezanu. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Przed podaniem wierzch posypać pozostałym serem. Podawać na gorąco jako danie obiadowe lub kolacyjne.