Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na szybko, z produktów które miałem w domu.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22256
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 347
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 477
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22256
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 155
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 347
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 477
Składniki
Cebulę posiekałem i podsmażyłem, następnie dorzuciłem pokrojone drobno pomidory i dusiłem razem aż do rozpadu pomidorów. Do powstałej masy dorzuciłem kukurydzę i tuńczyka, doprawiłem ziołami i pieprzem. Wrzuciłem makaron i gotowałem al dente. Następnie wyłączyłem ogień i zostawiłem aż makaron wchłonie powstały sos. Podawałem posypane obficie pietruszką. To co zostało zabrałem do pracy i zjadłem na zimno :D
W takich daniach łatwo przemycić trochę zdrowia. U mnie znalazła się kurkuma, ostropest i otręby. W małych ilościach, niezauważalne w smaku i konsystencji ale dodawane do wszystkich posiłków robią świetną robotę.