Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad na szybko, z produktów które miałem w domu.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 298
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 704
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 717
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 22
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 298
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 704
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 717
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 22
Składniki
Cebulę posiekałem i podsmażyłem, następnie dorzuciłem pokrojone drobno pomidory i dusiłem razem aż do rozpadu pomidorów. Do powstałej masy dorzuciłem kukurydzę i tuńczyka, doprawiłem ziołami i pieprzem. Wrzuciłem makaron i gotowałem al dente. Następnie wyłączyłem ogień i zostawiłem aż makaron wchłonie powstały sos. Podawałem posypane obficie pietruszką. To co zostało zabrałem do pracy i zjadłem na zimno :D
W takich daniach łatwo przemycić trochę zdrowia. U mnie znalazła się kurkuma, ostropest i otręby. W małych ilościach, niezauważalne w smaku i konsystencji ale dodawane do wszystkich posiłków robią świetną robotę.