Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem, brokułem i papryką to pyszna, szybka i łatwa do zrobienia potrawa, której przygotowanie nie wymaga większych umiejętności kulinarnych. Jest to super propozycja idealna dla zabieganych osób, które nie mają czasu na gotowanie. Polecam do wypróbowania.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Umytego brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Pokrojonego brokuła wrzucamy do garnka z gorącą wodą i gotujemy około 2-3 minuty, po czym zdejmujemy z ognia i odcedzamy. Brokuła można również ugotować na parze.
Obraną cebulę drobno siekamy. Umytą i oczyszczoną z gniazda nasiennego paprykę kroimy w kostkę.
Na dużej patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju z tuńczyka delikatnie szklimy posiekaną cebulę, często mieszając. Do cebuli dodajemy czosnek i całość mieszamy, następnie wrzucamy paprykę i wszystko podsmażamy około 3 minuty, często mieszając. Po tym czasie dodajemy tuńczyka oraz brokuła i całość chwilę podsmażamy,mieszamy. Pod koniec smażenia wlewamy śmietanę, wszystko doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, zagotowujemy, po czym zdejmujemy z ognia. Tak przygotowane danie podajemy z ugotowanym makaronem.