Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i sytą zapiekankę z makaronu, z dodatkiem kurczaka i szpinaku...polecam ;)
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35639
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1189
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5973
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35639
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1189
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5973
Składniki
Kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem przypraw. Następnie go zdjąć, dodać przeciśnięty czosnek, szpinak i smażyć przez kilka minut. Do makronu ugotowanego al dente dodać szpinak i kurczaka, wymieszać. Śmietanę wymieszać z jajami, można dodać przyprawy. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron i zalać przygotowanym sosem. Na górę zetrzeć ser na dużych oczkach.
Piec pod przykryciem przez ok. 35 min. w temp. 160 stopni. Smacznego!