Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i sytą zapiekankę z makaronu, z dodatkiem kurczaka i szpinaku...polecam ;)
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20744
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28051
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4417
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 142
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20744
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28051
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4417
Składniki
Kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem przypraw. Następnie go zdjąć, dodać przeciśnięty czosnek, szpinak i smażyć przez kilka minut. Do makronu ugotowanego al dente dodać szpinak i kurczaka, wymieszać. Śmietanę wymieszać z jajami, można dodać przyprawy. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem, przełożyć makaron i zalać przygotowanym sosem. Na górę zetrzeć ser na dużych oczkach.
Piec pod przykryciem przez ok. 35 min. w temp. 160 stopni. Smacznego!