Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ze szparagami i łososiem

Makaron ze szparagami i łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 3

Wypróbowany przepis na "Makaron ze szparagami i łososiem"

Składniki

  • 50 dag zielonych szparagów
  • 25 dag makaronu tagliatelle
  • 10 dag wędzonego łososia
  • koperek do dekoracji
  • 10 dag pomidorków cherry
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz
  • sok z 1 cytryny
  • cienkie plasterki cytryny do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyj szparagi i odetnij zdrewniałe końce. Zagotuj wodę i lekko ją osól. Włóż szparagi i gotuj ok. 10 min na małym ogniu. Odcedź szparagi i przekrój wzdłuż na pół. l Makaron ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  2. Łososia pokrój w ok. 2 cm kostkę. Pomidorki umyj, pozbaw szypułek i poprzekrawaj na połówki. Na patelni stop masło i podsmaż na nim sezam i szparagi.

  3. Wlej olej do szparagów, zmniejsz ogień. Na patelnię dodaj makaron, łososia i pomidorki. Wszystko razem podsmaż przez chwilę i dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

  4. Każdą porcję udekoruj plasterkiem cytryny i koperkiem. Podawaj danie na gorąco.

  5. Czas przygotowania: 40 minut 380 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń