Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W miarę szybki i tani przepis.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4943
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13787
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3240
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1050
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4943
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13787
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3240
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1050
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente wg czasu podanego na opakowaniu.
Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek można w drobną kostkę lub przecisnąć przez praskę.
Pomidory suszone kroimy na paseczki.
Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła lub oleju, dodajemy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy szpinak (stopniowo na patelnię) oraz czosnek i suszone pomidory. Smażymy, cały czas mieszając, do czasu aż szpinak „zwiędnie”.
Wlewamy słodką śmietankę. Dodajemy podzielony na mniejsze kawałki ser. Mieszamy, aż ser się rozpuści. Chwilę gotujemy, aż do zgęstnienia sosu.
Doprawiamy do smaku solą oraz dużą ilością pieprzu. W razie potrzeby dodajemy jeszcze czosnek.
Ugotowany makaron odcedzamy, łączymy z przygotowanym szpinakiem.