Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W miarę szybki i tani przepis.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28306
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28306
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente wg czasu podanego na opakowaniu.
Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek można w drobną kostkę lub przecisnąć przez praskę.
Pomidory suszone kroimy na paseczki.
Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła lub oleju, dodajemy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy szpinak (stopniowo na patelnię) oraz czosnek i suszone pomidory. Smażymy, cały czas mieszając, do czasu aż szpinak „zwiędnie”.
Wlewamy słodką śmietankę. Dodajemy podzielony na mniejsze kawałki ser. Mieszamy, aż ser się rozpuści. Chwilę gotujemy, aż do zgęstnienia sosu.
Doprawiamy do smaku solą oraz dużą ilością pieprzu. W razie potrzeby dodajemy jeszcze czosnek.
Ugotowany makaron odcedzamy, łączymy z przygotowanym szpinakiem.