Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pomysł na obiad, który można przygotować w pół godziny. Posiłek lekki i smaczny.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10863
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2574
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10863
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2574
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy szpinak. Kroimy go drobno. Obieramy również i kroimy w cienkie plasterki czosnek. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy czosnek, aż poczujemy jego aromat (nie możemy go przypalić, bo potrawa będzie gorzka) i wrzucamy do niego posiekany szczypior i szpinak. Chwilę dusimy całość, następnie podlewamy śmietanką, dorzucamy serek topiony. Mieszamy, aż do rozpuszczenia serka. Na koniec przyprawiamy sos solą i pieprzem oraz oregano. Do tak przygotowanego szpinaku wrzucamy ugotowany makaron. Makaron z kremowym sosem szpinakowym gotowy!