Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaronowa zapiekanka"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Fasolkę szparagową zieloną, żółtą i brukselkę ugotuj osobno w osolonej wodzie. Cukinię pokrój w plasterki, podsmaż na oliwie z obu stron. Małą papryczkę pokrój w cienkie plasterki. Ser żółty zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem. Na jego dnie rozłóż połowę makaronu, następnie partiami dwa rodzaje fasolki, brukselkę, cukinię, zielony groszek i przyprawy. Posyp pieprzem i solą, zapiekaj przez 20 minut.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień