Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaronowa zapiekanka z cukinią"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 126
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 126
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Lekko natłuść formę do pieczenia.
Rozgrzej patelnię grillową. Posmaruj plastry cukinii połową oliwy i zgrilluj je (2-3 minuty). Na zwykłej patelni podsmaż na reszcie oliwy cebulę i czosnek, a potem dodaj mięso. Smaż 5 minut, mieszając. Dodaj pomidory, przecier i oregano. Zmniejsz ogień, duś 10 minut. Przypraw.
Wyłóż formę połową zgrillowanej cukinii. Do dużej miski przełóż mięso, makaron, jajka i 3/4 sera. Wymieszaj. Przełóż masę do formy. Przykryj pozostałymi plastrami cukinii, posyp resztą sera. Piecz 40 minut.Źródło: Olivia