Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaronowe świderki z warzywami"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 721
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 61
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 721
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 61
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Składniki
Makaron gotuj 5 minut w posolonej wodzie. Odcedź, osącz. Fasolkę i brukselkę oczyść, opłucz. Warzywa potnij na kawałki. Ugotuj je w posolonej wodzie na półtwardo. Odcedź, osącz. Śmietanę przelej do miseczki. Wkrusz do niej ser pleśniowy. Żółty ser zetrzyj, dodaj do śmietany. Wbij jajka. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól i pieprz do smaku.
sosu wymieszaj. Formę posmaruj masłem. Makaron oraz warzywa przełóż do formy. Zalej sosem. Posyp pestkami słonecznika. Piecz 30 minut w temp. 200 st. Udekoruj czerwonym pieprzem.Źródło: Tina