Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makrela w marynacie"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19950
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 561
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244022
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19950
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 561
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244022
Składniki
Makrele opłucz i osusz.
Limonkę wraz z cytryną sparz, zetrzyj z nich skórkę, a sok wyciśnij do miseczki. Natkę pietruszki poszatkuj, a papryczki chili i cebulę drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Przygotowane dorzuć do soku cytrynowo-limonkowego i wymieszaj z solą, pieprzem, kolendrą i roztopionym masłem.
Tak przygotowaną marynatą polej ryby i wstaw je do lodówki na minimum 2 godziny.
Makrele owiń folią spożywczą, a następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 15 minut. Danie podawaj z ugotowanym ryżem i uduszonymi plastrami cukinii.Źródło: Telemax