Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makrela z kolendrą"
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19954
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244065
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19954
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 565
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244065
Składniki
Makrele spraw, odetnij głowy, umyj i osusz.
Cytrynę sparz i pokrój w plasterki.
Wyciśnij sok z limonki. Dodaj kolendrę, posiekane zioła, czosnek, cebulę i ostrą papryczkę. Dopraw sos solą oraz szczyptą pieprzu. Do całości dodaj roztopione masło.
Polej makrelę przygotowaną marynatą i odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
W przecięcie ryb włóż plasterki cytryny i usmaż na rozgrzanej patelni.
Cukinię pokrój w plasterki i usmaż. Dodaj do ugotowanego ryżu. Podawaj z gorącą rybą.Źródło: Telemax