Sprawdzony przepis na "Mango opiekane z boczkiem"
Mango opiekane z boczkiem
Składniki
- duże mango (lub dwa małe) ?20 cienkich plasterków wędzonego boczku ?ostra i słodka papryka w proszku
- świeżo mielony pieprz
Składniki
- duże mango (lub dwa małe) ?20 cienkich plasterków wędzonego boczku ?ostra i słodka papryka w proszku
- świeżo mielony pieprz

Etapy przygotowania
Mango obierz, przekrój na pół i usuń pestkę. Pokrój na wąskie, podłużne kawałki. Oprósz przyprawami. Następnie każdy kawałek mango owiń w plasterek boczku, zepnij wykałaczkami.
Roladki ułóż na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180°C, aż boczek się zezłoci i stanie się chrupiący. Następnie osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawaj same lub z ulubionym dipem.Źródło: Świat kobiety
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (13)
Ostatnio komentowane przepisy

Bardzo smaczna, pożywna zupa.
- Polska
- Włoska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3174
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2497
Ostatnio komentowane przepisy

Bardzo smaczna, pożywna zupa.
- Polska
- Włoska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3174
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2497


Składniki
- duże mango (lub dwa małe) ?20 cienkich plasterków wędzonego boczku ?ostra i słodka papryka w proszku
- świeżo mielony pieprz
Mango obierz, przekrój na pół i usuń pestkę. Pokrój na wąskie, podłużne kawałki. Oprósz przyprawami. Następnie każdy kawałek mango owiń w plasterek boczku, zepnij wykałaczkami.
Roladki ułóż na blasze do pieczenia i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180°C, aż boczek się zezłoci i stanie się chrupiący. Następnie osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawaj same lub z ulubionym dipem.Źródło: Świat kobiety
Podoba mi się ten przepis :)
Pycha!
Ekstra tarta.:)
Wyśmienita ;-D
CUDO!!!!!!