Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mleko zagotować z cukrami, wsypać kaszę mannę. Gotować, mieszając ok. minutę. Odstawić do wystudzenia. Kiedy już masa wystygnie, dodajemy jajko, mąkę przesianą z proszkiem. Jeżeli zajdzie potrzeba można dolać troszkę mleka. Masa powinna być zwarta a nie rzadka. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Na patelnię wykładamy za pomocą dużej łyżki.