Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1710
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15072
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2299
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8869
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1710
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15072
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2299
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8869
Składniki
Mleko zagotować z cukrami, wsypać kaszę mannę. Gotować, mieszając ok. minutę. Odstawić do wystudzenia. Kiedy już masa wystygnie, dodajemy jajko, mąkę przesianą z proszkiem. Jeżeli zajdzie potrzeba można dolać troszkę mleka. Masa powinna być zwarta a nie rzadka. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Na patelnię wykładamy za pomocą dużej łyżki.