Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowa z imbirem"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5838
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 404
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5838
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 404
Składniki
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Cebulę obieram, siekam, rumienię na oleju. Marchewki obieram, myję, tnę na kawałki. Pokrojoną marchew dodaję do cebuli. Chwilę smażę razem. Chili rozcinam, usuwam pestki, siekam i wrzucam do podsmażonych warzyw.
Całość zalewam wodą, dodaję kostkę bulionową. Gotuję ok. 20 minut. Potem zupę miksuję. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz imbirem.
Kromki chleba kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam masło. Dodaję do niego czosnek przeciśnięty przez praskę. Wrzucam kosteczki chleba i smażę, mieszając, aż ładnie się zrumienią. Zupę rozlewam do miseczek. Posypuję grzankami i pestkami dyni.Źródło: Naj