Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Marchewkowa z imbirem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 13
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 65
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 13
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 65
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Cebulę obieram, siekam, rumienię na oleju. Marchewki obieram, myję, tnę na kawałki. Pokrojoną marchew dodaję do cebuli. Chwilę smażę razem. Chili rozcinam, usuwam pestki, siekam i wrzucam do podsmażonych warzyw.
Całość zalewam wodą, dodaję kostkę bulionową. Gotuję ok. 20 minut. Potem zupę miksuję. Przyprawiam do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz imbirem.
Kromki chleba kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam masło. Dodaję do niego czosnek przeciśnięty przez praskę. Wrzucam kosteczki chleba i smażę, mieszając, aż ładnie się zrumienią. Zupę rozlewam do miseczek. Posypuję grzankami i pestkami dyni.Źródło: Naj